Bali, je bent geweldig!

In Oktober 2016 was het eindelijk zo ver, de dag kwam dat ik samen met mijn lieve vriend het vliegtuig in mocht stappen…op naar BALI! Naar mijn idee is Bali een eiland waar Nederlanders maar al te graag naartoe om wat zonnestralen mee te pakken! Ik had het eiland in elk geval al een tijdje op mijn lijstje staan en wilde gelijk Lombok, Gili en Nusa Lembognan ook mee pakken!

We begonnen op het prachtige eiland Lombok waar goede vrienden van ons al waren aangekomen! Wat een mooi maar ook rustig eiland is dit nog. Heel authentiek, aardige mensen en de beste plek om even bij te komen na een lange reis. Watervallen, prachtige stranden, ambachtelijke dorpjes en lekker eten! Wij hadden een mooie kamer via Airbnb geboekt, zeker een aanrader om hier te slapen als je daar bent.

Na een paar dagen op Lombok te zijn geweest, hebben we de lokale boot naar de overkant gepakt. In nog geen 30 minuten zit je op één van de prachtige Gili eilanden vol zon, duikscholen restaurants en bars. Wij hebben gekozen om naar Gili Trawagan te gaan aangezien wij wel houden van wat drukte om ons heen….maar zoek je juist een rustig en stiller eiland, neem dan zeker één van de andere twee.

Gili T was voor ons echt even bijkomen, genieten van de zon en vooral DUIKEN! Mijn vriend en ik zijn beide fan van de onderwaterwereld, dus we zijn gelijk een goede duikschool ingedoken voor een opfris cursus. De dag daarna lagen we alweer in de zee op zoek naar vissen, koraal en vooral schildpadden! Die waren hier gelukkig niet te missen…

Na een paar dagen genieten op Gili vertrokken we weer met de boot, dit keer naar Bali zelf. In Bali zijn wij begonnen in het levendige en leuke UBUD! Vanuit daar hebben we diverse dagtrips gemaakt door het land, in één woord GE-WEL-DIG! Na Ubud hebben we een taxi gepakt richting Canggu, de surf en health spot van het eiland. Hier vind je iedereen op een surfplank, in de yogastudio of bij het ‘Happy Hour‘ aan de bar. Hier hebben we een paar dagen genoten bij de rust bij onze geweldige bungalow, hebben we de plaatselijk sportschool in 35 graden geprobeerd en genoten van heerlijk eten en drinken!

Om de vakantie goed af te sluiten hebben we nog een laatste boot naar het eiland Nusa Lembognan gepakt….hier gelijk een scooter gehuurd en lekker rond gaan rijden! Dit eiland staat bekend om zijn duikspots om Manta Roggen te kunnen spotten. Hier hadden wij wel oren naar, dus ook hier zijn we weer kopje onder gegaan…..tja wat kan ik ervan zeggen? De foto’s zeggen genoeg toch?

DCIM100GOPROGOPR0705.DCIM100GOPROGOPR0531.DCIM100GOPROGOPR0704.

Binnenkort komt er nog een blog met alle tips per eiland…maar voor nu even een klein voorproefje van het mooie Indonesië!

Geef een reactie