Costa Rica – Pura Vida route deel 1

Costa Rica, dit land heeft werkelijk alles, pura vida! Witte stranden, zwarte stranden, grote steden, kleine dorpjes, regenwoud en vulkanen. Apen, slangen, spinnen, krokodillen, blauwe vlinders en schildpadden zie je hier ook als je een beetje om je heen kijkt…ik ben een groot fan van Costa Rica en kan niet wachten om graag een keer terug te gaan. Voor jullie heb ik alvast onze reisroute uitgestippeld met alle tips en activiteiten…

 1. San José
  Als je op Costa Rica vliegt, kom je aan in de hoofdstad San José. Deze stad is zeker de moeite waard om één of hooguit twee dagen te bezoeken. Let alleen op, dat op zondag echt alles dicht is! Neem hier een kijkje in het Precolumbian Gold MuseumTeatro Nacional Costa Rica en Jade Museum. Wandel verder lekker door de stad om alle historische en kleurrijke gebouwen te ontdekken en te bekijken. We sliepen in Hostel Pangea, waar je kan genieten van een mooi uitzicht en gezellig wat biertjes kunt drinken. Wil je echter rustig bijkomen, dan zou ik iets anders zoeken want ze houden hier wel van een feestje!

 2. Quepos – Manuel Antonio
  Na de hoofdstad gezien te hebben, hebben we de bus gepakt richting Quepos. Quepos is een dorpje ongeveer 7 km verwijderd van het nationale park Manuel Anotnio en een perfecte locatie om te verblijven als je het park wilt bezoeken. We verbleven hier in de Wide Mouth Frog Backpackers, een leuk hostel op een goede locatie in het dorp. Vanaf hier liep je overal gemakkelijk naartoe en kan je aan het einde van de dag nog het zwembad in duiken om even af te koelen.

  Eenmaal in het dorp, kan je op diverse plekken een tour boeken voor het nationale park. Beste tip die ik je kan geven….loop naar de boekwinkel ‘Jaime Peligro’ en boek daar je gids en tour. Wij kregen tourguide Jason en ik heb nog nooit zo’n geweldige tour gehad. Deze jongeman weet en ziet alles. Vele toeristen zien de standaard dieren aanwezig in het park, maar Jason laat je er twee keer zoveel zien! Van vleermuizen, leguanen, bijzonder vogels en zelfs luiaards..je ziet ze allemaal. Je kan hem ook via facebook benaderen om een tour in te plannen…echt hier krijg je geen spijt van 🙂 In het park zelf, leer je veel over de dieren, de planten en alles daar omheen. Ook hier kan je eindigen met een sprong in het verfrissende water…pas wel op dat je je tas goed opbergt, want de apen en wasbeerachtige hebben onze lunch 2x te pakken gehad!

  Na een dag lang in het park, kan je wel wat eten gebruiken! Bij Dos Locos kan je heerlijk en betaalbaar Mexicaans eten. Bij ons was hij helaas gesloten maar Z Gastro Bar heeft de beste verse vis gerechten voor je in petto! Meer zin in verse vis of juist de combi met sushi? Ga dan naar Sunrice Restaurant. Maar ook voor vega en vegan mensen zijn er genoeg opties…gewoon rondlopen en kiezen!

 3. Monteverde & Santa Elena
  Houdt je van wat actie in de natuur? Sla dit gedeelte van Costa Rice dan niet over, maar maak een lijst van alle activiteiten die je wilt gaan doen. Bezoek de mooie vlindertuinen met de prachte blauwe vlinders, zweef boven het oerwoud in een skytram, ga op nachtwandeling en ontdek unieke dieren of ga op Canopy tour. Canopy tour was zó gaaf. Harnas aan, en lekker vliegen door alle bomen en als Tarzan door de jungle vliegen. Er zit wel een stukje wandelen bij, maar het uitzicht en het gevoel dat je vliegt is het zeker waard! Ben je echt iemand die alles durft? Waag hier dan ook gelijk de sprong in het diepe met de bungee!

  Monteverde is een locatie waar je wel meerdere dagen nodig hebt. Na twee dagen avontuur wilden we even bijkomen en Freddy heeft ons hierbij geholpen. Samen met Freddy zijn we gaan vogels spotten. Ik weet het klinkt saai, maar niks is minder waar. Ik heb nog nooit zoveel mooie, gekke en grote vogels gezien…hij leert je ze te spotten, fotograferen en te waarderen. Boek dus deze tour, maar wel bij hem want hij is nou eenmaal de beste!

  Na alle actie moet er ook gegeten en geslapen worden. Er zijn slaapplekken genoeg te vinden in de buurt. Wij wilden overnachten bij Cabinas El Pueblo omdat we goede verhalen hoorden, helaas was die vol. Zij adviseerden ons om naar Cabinas Nuestra Kasa te gaan. Ook helemaal goed. Mooi uitzicht op het balkon, goed bereikbaar, goed betaalbaar en de mensen helpen je mee alles uit te zoeken voor je reis en activiteiten…!

  Eten in dit land is heerlijk en ook hier. Bij Taco Taco haal je beste wraps en taco’s van de buurt. Heb je zin in wat zoets? Stop dan even bij Orchid Café of bij Stella’s Bakery. Wil je iets luxer eten of zin in een goede cocktail met wat live muziek? Ga dan naar Tree House Restaurant, geweldig hoe ze dit restaurant om de grote boom heen hebben gebouwd!

Zoals je ziet is er genoeg te zien en te doen in Costa Rica. Hopelijk heeft dit je al een beetje overtuigd, binnenkort en deel twee nog veel meer! Of heb je al geboekt?

Geef een reactie