Courgette Bites

Één van mijn aller eerste deelnemers die ik mocht gaan coachen binnen PBP was Lindsey! Een vrolijke jonge dame die graag wat zwangerschapskilo’s minder wilde meedragen in het dagelijkse leven!

Inmiddels zijn we ruim anderhalf jaar verder en zit Lindsey goed in haar vel. Ze heeft zelfs een eigen website waar ze lekkere gerechten deelt. Vandaag mag ik één van haar leuke recepten delen!

Dit hapje is snel en makkelijk te maken en erg leuk om te presenteren als je een keer wat anders op tafel wilt zetten…

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?

Voor de courgette bites:
– 1 courgette
– 1 ei
– 20 gram bloem
– 25 gram paneermeel
– 25 gram parmezaanse kaas
– zout en peper
– (kokos)olie om in te bakken 

Voor de dipsaus:
– beetje magere kwark
– zout en peper
– chili / knoflook kruiden
– paprika kruiden 

Hoe maak je het?

  1. Snijd de courgette in plakjes.
  2. Zet drie kommetjes klaar met daarin het ei (geklutst), bloem en één kommetje met de paneermeel en parmezaanse kaas gemengd. Voeg aan dit kommetje ook wat zout en peper toe.
  3. Pak een plakje courgette, doop hem eerst in de bloem zodat hij in zijn geheel bedekt is. Haal hem nu door het ei en vervolgens door het paneermeel/parmezaanse kaas mengsel. Leg op een bordje en herhaal dit met alle plakjes courgette.
  4. Verhit in een koekenpan wat (kokos)olie en leg daarin alle plakjes courgette. Bak om en om totdat ze goudbruin zijn (en de courgette wat zachter is geworden).
  5. De dipsaus maak je door alle ingrediënten te mengen. Proef even of het voor jou op smaak is, je kan natuurlijk zelf toevoegen wat je lekker vindt!

Eet ze lekker als snack met de dipsaus, of als bijgerecht.

Eet smakelijk!

-x-

 

Geef een reactie