Eindelijk, naar de Filipijnen!

Maanden geleden was ons ticket al geboekt….maar we moesten nog even geduld hebben. Na lang wachten is het vandaag eindelijk zo ver…Stephanie en ik gaan weer op avontuur! Nadat we afgelopen jaren samen Costa Rica en Argentinië (blogs komen snel!) al mochten ontdekken, stappen we vandaag het vliegtuig in naar de Filipijnen.

Vanavond vertrekt ons vliegtuig die kant op…ik kan niet wachten! Ik ben vanmorgen om 6:00 uur uit mijn nachtdienst gerold en snel mijn bedje in gegaan en om 13:00 uur stond mijn chauffeur alweer voor de deur om me op te halen. Zoals je kunt begrijpen…kort nachtje 🙂 Om die reden had ik afgelopen zondag mijn tas al ingepakt zodat ik niet vandaag met mijn slaperige hoofd zou hoeven nadenken wat ik nog mee moest nemen….persoonlijk noem ik dat goede voorbereiding. Nou nog kijken of het geholpen heeft…haha!

Afgelopen maanden stonden natuurlijk in teken van voorbereiden. Wat gaan we doen? Waar naar toe? Wat is leuk en welke gebieden kunnen we beter vermijden? Na een paar avonden onderzoek en verdieping was de globale planning rond. We gaan een aantal eilanden bezoeken welke zijn geselecteerd op gave duikgebieden, walvishaaien, avontuurlijk canyoneering en onze expeditie van onbewoonde eilanden! Ja die laatste zin de eiland waar Expeditie Robinson al meerdere keren is opgenomen…daar gaan wij ook overnachten en (hopelijk) verse vis vangen!

Filipijnen

We gaan komende weken dus vooral eilandhoppen! Vlieg- en boottickets zijn al geboekt en volgens het weerbericht is het gemiddeld 35 graden…hmmm al jaloers?
Ik ben erg benieuwd naar de mensen die er wonen…ik heb gelezen dat het super vriendelijke mensen zijn, we gaan het zien!

IMG_4641.JPG

Nou wij springen zo het vliegtuig in…even bijslapen en hopelijk fris en fruitig al we aankomen in de warmte! Hopelijk kan ik jullie komende weken vanuit Azië op de hoogte houden van alle avonturen…mocht het hier niet lukken, dan zeker via Instagram!
Om af te sluiten nog wat leuke feitjes…heb jij nog tips voor ons? Laat dan even een berichtje achter…

Wist je dat..
– karaoke officieel is uitgevonden in de Filipijnen?
– de Filipijnen uit meer dan 7000 eilanden bestaat?
– er 88 miljoen mensen wonen?
– 82% van de bevolking katholiek is?
– de Filipijnen de mooiste duikgebieden van de wereld heeft?
– het tijdsverschil met ons 6 uur is?
– ik nu echt niet meer kan wacht?

-x-

 

Geef een reactie