Favorieten #3 gezonde snacks

Wat is er nou lekkerder dan einde van de zondagmiddag een borrel nemen met wat hapjes? Ik kan onwijs genieten van een kleine snack tussendoor en al helemaal als het dan ook nog goed is voor mijn lijf. Daarom vandaag mijn favoriete, makkelijke snacks!

Courgette pizza’s (recept Personal Body Plan)
Feestelijk, warm geserveerd en ontzettend lekker!
mini pizza's

Groentemix met nootjes of dip
Heerlijk verse groente en het liefste met zoveel mogelijk kleuren. Kies groente uit die je lekker vindt, snijd ze in reepjes en lekker eten. Neem een klein handje nootjes erbij voor de gezonde vetten of maak een dipsaus van hummus of kwark + kruiden.

Komkommer schijfjes met gerookte zalm
Heb je soms wat moeite met het eten van voldoende vis of ‘goede’ vetten? Snijd dan een komkommer in plakjes en bekleed deze met wat gerookte zalm. Heerlijk als tussendoortje of al party snack!

Gevulde puntpaprika
Puntpaprika’s zijn net wat zoeter dan de normale paprika en daarom heerlijk om te vullen met eiwitten. Ik pak graag wat tonijn uit blik (waterbasis) of ik vul ze met hütekasse…snel en makkelijk!

FullSizeRender (3)

Handje noten per dag
Noten zitten bomvol ‘goede’ vetten en vitaminen en mineralen…reden dus om elke dag een klein beetje van te eten. Kies je favoriete nootjes uit (ongebrand en het liefst ongezout) en geniet van een handje per dag!

 

Kipfiletrolletjes met verse groente
Heel snel klaar, goed voor te bereiden en heerlijk…..kap wat plakjes kip- of kalkoenfilet (broodbeleg) en doe er een beetje hutekasse op. Bestrooi met wat zout en peper en rol ze op. Voeg er wat verse groente toe voor de vezels en enjoy!

FullSizeRender (4)

2 gedachtes op “Favorieten #3 gezonde snacks”

Geef een reactie