Favorieten #4 – de beste boeken voor zelfontwikkeling

Afgelopen maanden vond ik het weer tijd worden om aan mezelf te werken. Wat wil ik nou in de toekomst qua werk, maar ook de vraag ‘hoe wil ik in het leven staan?’ kwam vaak voorbij. Ik merkte dat ik geregeld het glas halfleeg zag in plaats van halfvol en dat vond ik maar niks. Om die redenen heb ik besloten vaker een boek te pakken waar ik iets van kan leren…inmiddels een aantal maanden verder heb ik geweldige boeken gelezen die goede tips bevatten en handvatten geven om alles uit je leven te halen. Aangezien ik denk dat iedereen hier iets van kan leren, jong en oud, deel ik ze graag met jullie.

 1. The Miracle Morning – Hal Elrod
  Dit boek leert je om elke dag een uur voor jezelf in te plannen. In het boek stimuleren ze dat door elke dag een uur eerder op te staan, maar ik heb ontdekt dat het niet nodig is. Je kan het op elk moment van de dag doen, als je dat uur maar pakt om aan jezelf te werken!
 2. The 5 Second Rule – Mel Robbins
  The 5 second rule leert je een methode om in actie te komen. Elke dag wordt je overvallen door twijfel, angst en aarzeling wat ervoor zorgt dat je veel dingen niet doet of uitstelt, terwijl je die eigenlijk verder kunnen brengen in het leven. Door deze methode te gebruiken, schakel je je hersenen uit en ga je op basis van gevoel voor actie!
 3. You Are A Badass – Jen Sincero
  Aangezien we vandaag de dag vaak onszelf vergelijken met anderen lijkt het gras altijd groener aan de overkant. Dit maakt veel mensen onzeker en bang…wat natuurlijk nergens voor nodig is, want iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten. Het is een kwestie van stoppen aan jezelf te twijfelen!
 4. Sleep Smarter – Shawn Stevenson
  Sinds ik onregelmatig werk, slaap ik een stuk minder goed dan voorheen. Om het beste uit mijn slaap te halen en om te leren waarom ik nou kwalitatief niet goed sliep, ben ik dit goed gaan lezen. Goed wetenschappelijk onderbouwt, hoe jij alles uit je slaap kunt halen en op die manier aan je lichaam, gezondheid en succes kunt werken overdag. Zeker een aanrader…
 5. Think and grow rich – Napoleon Hill
  Dit boek heb ik niet gelezen, maar wel naar de podcast versie geluisterd. Dit boek is meer dan 100 miljoen keer verkocht en heeft miljoenen mensen geholpen om succesvol te worden in het leven. Binnenkort ga ik hem ook lezen, maar de audio versie was al enorm inspirerend.
 6. The art of not giving a f*ck – Mark Manson
  Dit boek is een beetje tegendraads en verteld je juist om niet alles positief te willen zien in het leven maar juist te leren omgaan met je fouten en tegenslagen. Niet meer wegrennen en je angsten onder ogen komen, dan vind je de moed en het zelfvertrouwen dat je nodig hebt!

Dit waren ze even voor nu…over een paar maanden verwacht ik weer mooie nieuwe exemplaren hier aan toe te kunnen voegen! Deze boeken zijn voornamelijk in het engels, maar mocht je dat vervelend vinden, er zijn er al een aantal vertaald!

Ik ben benieuwd, welke heb jij al gelezen of welke tips heb jij nog voor mij?

-xxx-

Geef een reactie