Filipijnen – Bohol, wat een eiland!

De eerste paar dagen tijdens onze reis in de Filipijnen hebben we doorgebracht op het eiland Bohol! En wat een eiland…met ruim 4117 km² oppervlakte staat het eiland op de 10e plek qua grootte binnen de Filipijnen. Ruim 1,3 miljoen inwoners ontvangen je met open armen vanaf het moment dat je uit het vliegtuig of van de boot stapt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij verbleven in het stadje genaamd ‘ANDA’ helemaal in het zuidoosten van het eiland. Een kleine 2 uur rijden vanaf Tagbilaran (vliegveld/haven) maar met een prachtig uitzicht! De weg is geheel langs de kust dus je kan gelijk genieten van de natuur!

Wij kozen ervoor om in een duik resort te verblijven aangezien dat onze hoofd activiteit was! Blue Star Dive resort is er eentje om aan te raden…goede duiken, geweldig personeel, grote en mooie bungalows en een uitzicht waar je U tegen zegt!

Gedurende ons verblijf hebben we genoten van een aantal prachtige duiken….

…maar we konden stiekem niet goed stil zitten dus zijn we via Anda Adventures ook op pad gegaan! Mountainbiken op het eiland waar we flink de bergen in gingen op zoek naar verkoeling in een ‘natural pool’ om vervolgens door de rijstvelden het lokale ‘community center’ op te zoeken. Hier kregen we zelfgemaakte, paarse, ice tea…zo lekker heb ik hem nog nooit op!

Na een korte wandeling over een pad gemaakt van bamboe door de ‘mangrove’ pakten we de fiets weer, op richting de kerk en het strand! Uiteindelijk hebben de gids en Stephanie nog een duik genomen in de ‘cave pool’! Schijtert als ik was…stond ik lekker toe te kijken haha het was een iets te diep en zwart gat voor mij 😁!

Ook de dag daarna met Anda Adventures op pad gegaan. Dit keer gingen we de grotten ontdekken en naar de watervallen! Helaas door een paar gekke ontsnapte terroristen die zich in de jungle schuil hielden, zijn we niet richting de grotten gegaan…dan maar de watervallen! Het was er heerlijk koel, weinig andere toeristen en een brandend zonnetje!

Na alle activiteiten moesten we natuurlijk ook elke avond eten! Hoewel het resort goed eten had, en op woensdag je onder begeleiding van een live band steenoven pizza kunt eten…vind ik het ook leuk om buiten het resort te eten! Na wat tips zijn we gaan eten bij Coco Loco waar de cocosburger een aanrader is! Op de laatste avond zijn we gaan eten bij Amihan…ook top! Super goed eten al duurt het wat langer voor je het hebt, maar zeker de moeite waard als je in de buurt bent!

Na een paar geweldige dagen moesten we helaas weer door….op naar het eiland Cebu voor nieuwe avonturen!

Stay tuned…

IMG_5625

Geef een reactie