Filipijnen – Cebu, vol met actie!

Onze eerste paar dagen op de Filipijnen hebben we doorgebracht op het eiland Bohol…geweldig mooi eiland vol prachtige natuur (mijn verhaal over Bohol vind je hier). Maar helaas moesten we na een paar dagen vertrekken richting de volgende bestemming!

 

Vanaf Tagbilaran hebben we de boot gepakt naar het eiland Cebu! In slechts 2 uur sta je in een hele andere wereld en kom je binnen in de haven op Cebu City. Het eiland is niet erg groot maar er is maar één echte weg en loopt rond het hele eiland, waardoor reizen best wat tijd kan duren. Na 3 uur stopten ons busje bij Dive Point Alcoy waar we de komende dagen zouden verblijven! Ook hier weer een kleinschalig, maar goed hotel/resort.

Ook hier zijn we weer de zee in gedoken en op zoek gegaan naar alle vissen, slakken en schildpadden. Met een gids die echt alles weet je vinden in het water, zie je zoveel voorbij komen op een duik….geweldig! En die schildpadden blijven magisch, maar ook de gekke en kleine slakjes waren erg gaaf om te vinden. Nemo vindt je hier overal, zelfs tijdens je nachtduik zie je ze hun anemoon beschermen!

Na een paar fantastische duiken waren we klaar voor het ‘echte’ werk…het was tijd om op zoek te gaan naar de grote walvishaaien! Ik had het al heel lang op mijn bucketlist staan om deze vriendelijke reuzen eens te ontmoeten onder water, en het is gelukt 🙂
Bij het plaatsje Oslob kan je snorkelen of duiken met de whalesharks en wat was het gaaf. Ik heb gekozen voor het duiken zodat ik op mijn gemakje een uur lang kon genieten van de reuzen! Snorkelen kom je dichterbij, want dan zwemmen ze letterlijk tegen je aan als je niet op past, maar dan krijg je maar 30 minuten de tijd. Beide is natuurlijk geweldig…en ik kan nog steeds niet geloven dat deze beesten, ongeveer 12 tot 16 meter groot, daar op hun gemakje rond zwemmen. Ben je daar in de buurt? Ga dan zeker even kijken!!

2017-04-29 05.13.25

Na dit puntje van onze bucketlist geschrapt te hebben…was het tijd voor nog meer actie! Met een busje zijn we vertrokken richting Badian. Hier kan je namelijk deelnemen aan ‘Canyoneering’.

Jaa veel mensen denken nu ‘maar je zegt toch canyoning?’ klopt, maar daar gooien ze er wat extra ‘eeeeee’ in hahaha…

Op de motor (lees 3 mensen op 1 motor) worden we door een prachtig landschap naar boven gebracht waar onze dag begint. Na een kleine wandeling komen we bij het start punten en vanaf daar is het alleen maar lol. Zwemmen, cliffjumping, glijbanen en geweldige uitzichten brengen ons weer langzaam naar beneden richting de watervallen. Helaas daar aangekomen is het echt véél te druk (Aziatische feestdag, niet aan te raden haha) waardoor we snel het water uit zijn…dan maar lunch!

Na al deze actie worden we weer netjes afgezet bij het hotel…weer een gave dag voorbij. Hoewel Cebu nog veel meer in petto heeft en ook nóg meer geweldige duik locaties…hield Cebu hier alweer voor ons op!

Dit keer hebben we de lokale bus gepakt richting het vliegveld….erg interessant ritje. We werden van te voren gewaarschuwd dat de airco in de bus vaak erg koud staat, het ritje drie uur duurt, dus je je goed moest aankleden. Zo gezegd, zo gedaan…lange broek aan, vestje in de tas en klaar voor onze reis. Nou 3x raden? Onze bus had geen airco…nope niet eens een beetje. Het werd dus 3x extra zweten richting het vliegveld in een vol gepropte bus. Had ik al verteld dat Filipijnen niks aantrekken van ‘personal space’? Nou je kan je voorstellen hoe we tegen de buurman aan zaten te zweten….heerlijk!

Gelukkig stond er een geweldig vliegtuigje op ons te wachten om ons naar het paradijs Palawan te brengen. Een privé vliegveldje met 3 zingende vrouwen stonden klaar om ons lokaal welkom te heten…super leuk!

2017-05-01 16.33.25

Binnenkort meer over Palawan & Coron.

-x-

Geef een reactie