Filipijnen – Op expeditie naar Coron!

Als je naar de Filipijnen gaat en in de buurt van Palawan komt, dan is dit echt een must do! Een 3 daagse boottocht langs de mooiste eilanden en snorkel locaties die je ooit hebt gezien. Ik hoor je gelijk denken, expeditie wat houdt dat dan in? Nou zit je er klaar voor…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Onze Bangka Boot

Vanuit het plaatsje El Nido zijn we in de ochtend om 07:00 uur vertrokken met onze groep richting de haven. In dit geval 9 Nederlanders (avontuurlijk als we zijn), een Brits stel en 9 bemanningsleden allemaal bepakt en bezakt en klaar voor het avontuur. Eenmaal aangekomen op onze Bangka (Filipijnse traditionele boot) werden we verwelkomd met een heerlijk ontbijt en een kopje koffie. Eenmaal de buikjes vol zijn we vertrokken richting het paradijs.

De eerste dag bestond voornamelijk uit mooie blauwe lagoons in de buurt van El Nido waar we onder andere flinke afstanden gezwommen hebben (écht dan denk je dat je conditie hebt…not!), even tegen de zee in zijn gaan kayakken, snorkelen op de meest afgelegen locaties en we hebben een potje staan basketballen! Jaa serieus, het leek die eerste dag wel “FATCAMP”….maar het was zó leuk.


Aan het einde van de dag kwamen aan bij onze ‘Basecamp’, ons eiland waar we de eerste nacht door gingen brengen. Iedereen kreeg een hutje aangewezen en daarna kon de BBQ en kampvuur op het strand beginnen. Dit was echt waanzinnig….ik vond het eerst dood eng want je moet best een eind naar de wc lopen in het donker en ik ben nou eenmaal geen fan van slangen, spinnen, torren en ander kruipend spul. Gelukkig heb ik dat allemaal niet gezien…enkel 1000 krabbetjes maar die waren juist leuk. Ooow en puppies, van een week oud, veeg mij maar op 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deze noemden we ‘Cutie Pie’
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uitzicht vanaf basecamp

In de ochtend werden we om 5:30 gewekt, want de zon zou om 5:40 op komen…helaas zorgen wat wolken voor een iets minder mooie zonsopkomst, maar dit mocht de pret niet drukken. Met de gehele groep zijn we de ochtend begonnen met een relaxte meditatie sessie op het strand (we hebben een geweldige lerares in ons midden) waarna we daarna weer de boot op moesten…op naar de volgende dag!

Het begon met een goed ontbijt tussen enorme rotsen waar je kon gaan cliff-jumpen! Persoonlijk geen held, maar mensen hebben zich wel vermaakt. Ook deze dag kwamen we langs unieke strand en locaties…ik heb uren vooraan op de boot zitten genieten van het uitzicht, wat geweldig! Elke dag kreeg je op de boot of op het strand een geweldige maaltijd (meerdere zelfs) die op de boot werden bereid. Ik weet niet precies HOE ze het deden, maar goed was het wel. Ook deze dag sloten we weer af op een eiland voor de overnachting. Dit basecamp was wat nieuwer en nét nog wat mooier….ook weer geweldig! Hier een mooie avond met de groep gehad met veel rum-cola en biertjes..

De laatste dag was een dag met véél varen. De zee was wat ruiger met wat meer golven, maar ik heb er intens van genoten. Hier kwamen toch wel bij een heel mooi strand uit waar uiteraard nog even met de groep geposeerd ging worden…een heel veel andere fotoshoots per persoon uiteraard ;). De dag werd afgesloten met het voeren van 10.000 vissen met stukjes banaan bij een gezonken schip en een frisse duik in het zoetwater Barracuda meer…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daarna was het tijd voor het eiland Coron. Na 3 fanatische dagen op de boot was het stiekem wel weer lekker even in een hotel met lekkere douche en airco te slapen.

Wij hebben dit gedaan met de firma Buhay Isla. Een goed georganiseerde reis, met een geweldige bemanning! Ik zou het zeker ook aanraden om hier je reis te boeken.
Uiteraard is er ook een ander bedrijf…genaamd Tao, deze is iets luxer ingericht qua overnachtingen maar de prijs ligt daardoor ook wat hoger!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Wij hadden niks op of aan te merken bij deze organisatie…dus waar wacht je nog op?

Trouwens….een kleine tip, als je gaat, neem een zaklamp mee. Wel zo handig in het donker als je naar de wc wilt 😉

-x-

 

5 gedachtes op “Filipijnen – Op expeditie naar Coron!”

  1. Het was ge-wel-dig! Leuke blogs mop, over een paar maanden verwacht ik een leuke over de zomerfeesten 😉

  2. Geweldig hoe je 3 dagen expeditie hebt samengevat in 1 artikel!! Was erg gezellig meid, bedankt voor de leuke herinneringen!!
    XX

    (Zomerfeesten 15-21 juli)

  3. Super fijn en mooi om jouw blog te lezen Kirsten, het was zo’n fantastische tijd samen! Inderdaad een aanrader om deze expeditie te doen met Buhay Isla.
    Ik kijk al uit naar de zomerfeesten :). Daarna weer een keer samen mediteren? 😉

Geef een reactie