Scrambled Tofu met de smaak van ei!

Sinds ik vaker plantaardig eet, mis ik soms een heerlijke eitje bij het ontbijt. Dit kan je perfect vervangen door een heerlijke variant van scrambled tofu, maar toch mis ik soms wat smaak daaraan. Gelukkig kreeg ik een super goede tip om mijn tofu nog meer op een roerei te laten lijken. Ik ben fan en deel daarom graag dit recept met jullie.

KalaNamak

De truc hier is, om naast de gewone bereiding van de tofu, wat ‘Kala Namak’ zout toe te voegen. Kala Namak is zout afkomstig uit het Himalaya gebergte en heeft een zwavelachtige smaak wat erg lijkt om die van een eitje! Helaas heb ik het nog niet in de gewone supermarkt gevonden, maar online is het makkelijk te verkrijgen.

20180716_185653

Wat heb je nodig?
– 150 gram tofu (uitgelekt)
– handje spinazie
– halve paprika
– eventueel tomaat als je extra groente wilt toevoegen
– 3 eetlepels soja saus
– snufje Kala Namak

 
Hoe maak je het?
– Bak de paprika en spinazie tot de spinazie geslonken is
– Brokkel de tofu in kleine stukjes in de pak en bak 2 minuten mee
– Blus alles af met de soja saus
– Serveer op een boterham of zonder…en voeg het zout toe!

 

Eet smakelijk!

20180716_190608

Geef een reactie