Tips voor een citytrip Brugge

Aangezien wij dit jaar niet uitgebreid op vakantie gaan in verband met ons nieuwe huis…was een city trip het ideale uitje om toch even weg te zijn! Ik was nog nooit in Gent en Brugge geweest. Inmiddels ben ik stapel verliefd op Brugge geworden.. zo’n leuke stad en ondanks het toerisme nog vol charme. Daarom dit keer mijn tips voor Brugge en een kortingscode voor jullie!

Wandelen
Het stadscentrum van Brugge kan je het best te voet ontdekken. Omdat ik graag de highlights zie, maar ook graag in wat andere stukken van de stad kom, maak ik vaak gebruik van de wandelingen in de boekjes van “Time to Momo” voor heen “100%” . Lokale mensen delen hier hun favoriete routes, restaurantjes en terrasjes. Wil je dus een leuke route, kies er hier eentje uit of ga gewoon lekker rondstruinen…

Brugge


Lunch

Als je op zoek gaat naar eten in Brugge heb je het zo gevonden….honderden restaurants, bars en chocolade winkels kom je tegen. Echter vond ik de prijzen vaak erg hoog voor een standaard tosti (serieus €13,00 voor een tosti), waardoor we echt op zoek zijn gegaan naar iets anders…uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Bagelsalon Sanseveria…en ja het is net zo leuk als het klinkt. Klein, druk en heerlijke bagels voor een mooie prijs!

Wil je iets luxer gaan lunchen, ga dan naar Merveilleux. Deze tent wordt gerund door een geweldige patissier en zijn compagnon. Beide veel ervaring over de hele wereld opgedaan, waardoor je hier niet zomaar een salade krijgt. Lunch of een lekker taartje, als je luxe wilt…stap dan vooral binnen!

Bar/terrasjes
Wij zijn samen nogal gek op ‘even een terrasje pakken’ en zeker als de zon schijnt. Binnen Brugge hebben we dan ook een kleine kroegentocht gehouden, hier wat favorieten!

Opus Latino
Opus Latino ligt verstopt achter een heel smal steegje. In dit steegje kom je een oud biercafé tegen en spaanse tapas…maar loop door naar achter en je vind een heerlijk verkoelend terras uitkijkend op het water. Goed voor een drankje of italiaanse hap!

Wijnbar Est
Uiteraard ga je speciaal bier drinken, maar mocht je zin hebben in een heerlijk wijntje stop dan bij Wijnbar Est! Piepklein maar sfeervol en geregeld met live muziek, heb je een keuze uit meer dan 34 soorten wijnen per glas en meer dan 100 soorten wijn per fles. Daarnaast serveren ze heerlijke hapjes die afgestemd worden op je wijn!

Brouwerij Halve Maan
Hier kan je alles leren over het Belgische bierbrouwen. Dagelijks rondleidingen door het museum, lunches op een gezellig terras, bier proeverijen en nog veel meer is hier te beleven. Uiteraard kan je hier een heerlijke Brugse Zot bestellen.


’t Brugs Beertje
Absoluut één van mijn favoriete was ’t Brugs Beertje. Een erg klein, maar kneus speciaal bier café met meer dan 300 speciaal biertjes uit België. Twee mannen met passie voor bier helpen je een keuze te maken uit de enorme lijst van gouden rakkers! Zowel toeristen als de lokale borrelaars zitten hier aan de bar. Echt een bezoekje waard….maar beloof me één ding, ga geen cola bestellen ok? 😉

Wat mag je verder niet missen?
– waffels on a stick –> neem een kijkje bij Go.fre waar je een heerlijke wafel kunt uitkiezen op een stok! Duizenden smaak combinaties mogelijk en super lekker!
– boottocht door Brugge –> je kan er eigenlijk niet omheen, het water en alle bootjes met toeristen, maar het is wel erg leuk om te doen. Voor maar €7,- zie je in een half uurtje de mooiste plekken van Brugge
– een terrasje pakken op het dakterras van het Concert gebouw
– chocolade proeven en kopen
– winkelen!

Ook zin gekregen om naar Brugge te gaan of een andere leuke plek? Maak gebruik van deze link, dan krijg je €15,- korting op je boeking bij booking.com!

 

 

Heel veel plezier in Brugge!

-x-

Geef een reactie