Zomerse salade met bloemkoolrijst

Het zonnetje laat zich weer zien, wat lekker hè? Met temperaturen boven de 28 graden heb ik vaak geen trek in een zware warme maaltijd, dus ging ik van de week op zoek naar een snelle en simpele maaltijd die niet te zwaar is.

Aangezien ik niet bij elke maaltijd koolhydraten wil eten zoals pasta, rijst of aardappelen kwam ik al snel bij een salade uit…..echter vind ik sla vaak maar saai dus ben ik even de supermarkt ingedoken voor nieuwe inspiratie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik had de bloemkoolrijst van de Albert Heijn al meerdere keren zien liggen, maar nog geen kans gehad om te proberen, tot nu toe! Ik vond het een lekker recept wat snel klaar is en makkelijk voor te bereiden voor een paar dagen, daarom deel ik hem graag met jullie!

Ingrediënten voor 2 personen:
– 200 gram bloemkoolrijst
– 200 gram tuinerwten diepvries (ontdooit)
– 100 gram hamblokjes
– 100 gram gerookte kipfilet reepjes
– 3 bosuien
– 2 eieren

Extra optie pindasaus:
– Flinke eetlepel Pindakaas
– 100 ml kokosmelk

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo maak je het:
Het is enorm simpel om te maken. Kook de bloemkoolrijst en laat daarna goed afkoelen. Meng de tuinerwten, gesneden bosui, ham en kip vervolgens door de bloemkool en schep op een bord. Bak de eieren en verdeel over de borden. Doe de kokosmelk en de pindakaas in een pannetje en zet op het vuur. Even goed opwarmen en laten indikken, en klaar is kees!

De saus is niet noodzakelijk, persoonlijk heb ik er bijna niks van op…maar mijn vriend heeft ervan zitten smullen! Keuze is aan jou..

Een portie salade zonder saus bevat:
Calorieën: 313
Koolhydraten 36 gr
Eiwitten: 34 gr
Vetten: 15 gr

Een portie saus bevat:
Calorieen: 135
Koolhydraten: 2 gr
Eiwitten: 2.5 gr
Vetten: 13 gr

Eet smakelijk!

Geef een reactie